Overslaan naar content

(Junior) Toezichthouder bodem

Op locatie, Hybride
 • Tilburg/Den Bosch, Noord-Brabant, Nederland
€ 4.752 per maandToezicht landelijk gebied, afvalverwerking, bodem & water

Functieomschrijving

Als (junior) toezichthouder bodem bescherm je de kwaliteit van de bodem en grondwater. Wordt voldaan aan de milieunormen? Wat zijn de risico’s voor omwonenden? Hiermee draag je bij aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving.


De vacature

Als (junior) toezichthouder voer je bij bouwprojecten en bodemsaneringen controles uit op graafwerkzaamheden of grondtransporten. Je neemt bijvoorbeeld bodemmonsters, stuurt deze op naar het laboratorium en beoordeelt rapportages. Je kijkt zo of voldaan wordt aan wet- en regelgeving en je adviseert over de te nemen maatregelen. Je beoordeelt rapportages en adviseert erover. Zo nodig voer je corrigerende acties uit.

Uitdagingen hierbij zijn het afwegen van belangen, aanspreken van mensen, en zo nodig het stilleggen van werkzaamheden. Samenwerking is hierbij belangrijk. Je werkt samen met collega toezichthouders, vergunningverleners en handhavers. Maar ook met adviesbureaus en gemeentes.


Waar kom je terecht?

Als (junior) toezichthouder bij de OMWB draag je bij aan een duidelijke missie: zichtbaar samenwerken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met ruim driehonderd collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Wij werken in opdracht van gemeenten en provincie en zijn verantwoordelijk voor vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieuwetgeving. Dit doen we in ons werkgebied, dat loopt van Midden- tot West-Brabant.


Het team

Je werkt in een klein team van 8 personen waarin collegialiteit, samenwerken en van elkaar leren hoog in het vaandel staan.


Collega aan het woord

“Binnen de OMWB krijg ik veel ruimte om mezelf te ontwikkelen. Ik kan met vragen bij collega’s terecht. Wat ik erg fijn vind is dat mijn privéleven goed met mijn werk kan combineren.”

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde mbo of hbo-opleiding, zoals milieukunde of civiele techniek;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B;
 • Je staat stevig in je schoenen. Een ondernemende, hands-on mentaliteit komt hierbij goed van pas;
 • Je bent zorgvuldig in je rapportage en communiceert helder over je bevindingen.

Wat bieden wij?

 • Een brutosalaris van maximaal € 4.752,- in de functie van (junior) toezichthouder bodem afhankelijk van je kennis en ervaring in schaal 8 of 9, op basis van een voltijds contract:
 • Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk en dit hoort ook echt bij de functie. Wij bieden daarom een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Zo kan je verschillende trainingen en cursussen volgen, op basis van wat jij wilt ontwikkelen en naar een andere functie toe kunt groeien:
 • Een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
 • deelname aan het pensioenfonds ABP;
 • de mogelijkheid de functie in deeltijd te vervullen;
 • de mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
 • een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts vierhonderd meter van station Tilburg. Zie je jezelf hier al zitten?

Bekijk ook onze arbeidsvoorwaarden


Waarom kiezen voor OMWB?

 • Samen hebben we de kans om een duurzame en maatschappelijke impact te maken in Brabant door met collega’s te bouwen aan een betere omgeving in de regio;
 • Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk, en bieden daarom een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Zo kan je verschillende opleidingen, trainingen en cursussen volgen, op basis van wat jij wil ontwikkelen;
 • Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op wat ze doen, en dat voel je. Samenwerken en vertrouwen staan centraal bij ons.


Solliciteren

Heb je vragen over de vacature of wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de OMWB? Neem dan contact op met Pieter de Jong. Je kunt hem bereiken op telefoonnummer 06-10439958.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar