Overslaan naar content

“Ik denk dat collega's niet beseffen hoeveel vrijheid en flexibiliteit we krijgen.”

Onze arbeidsvoorwaarden

Flexibele uren

Een fulltime dienstverband is 36 uur per week. In overleg met je leidinggevende kunnen deze uren flexibel over de week gewerkt worden, bijvoorbeeld vier keer negen uur per dag of vijf keer 7,2 uur per dag.

Salaris

De functies binnen de OMWB zijn gewaardeerd en gekoppeld aan de schalen in de CAO SGO. Afhankelijk van je opleiding er ervaring wordt bepaald of je wordt ingeschaald in de functionele schaal of aanloop schaal met een daarbij passende trede binnen de schaal.

Pensioen

Je krijgt een pensioenverzekering bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). De OMWB betaalt ongeveer 70 procent en jij betaalt als werknemer ongeveer 30 procent van de premie.

Vakantiedagen

Bij een dienstverband van 36 uur per week bouw je bij een volledig kalenderjaar maximaal 144 uur aan wettelijke vakantie-uren en 50,4 uur aan bovenwettelijke vakantie-uren op.

Reiskostenvergoeding

De OMWB heeft de 'Waar je werkt-regeling'. Het uitganspunt is dat je voor het woon-werkverkeer een NS-businesscard voor het openbaar vervoer Tweede klas ontvangt. De gemaakte kosten met het openbaar vervoer worden door de OMWB vergoed. Reis je met de auto of fiets dan is de vergoeding per kilometer woon-werkverkeer € 0,19 netto tot een max van 60 kilometer enkele reis. De kilometer meer dan 60 kilometer worden niet vergoed, maar kan met het IKB worden uitgeruild. Voor het maken van dienstreis vergoeden we € 0,37 bruto per kilometer.

Individueel Keuzebudget (IKB)

Naast jouw salaris beschik je over een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuzebudget (IKB). Maandelijks bouw je 17,05% van je salaris aan IKB budget op. Dit budget is opgebouwd uit vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (7,55%) en levensloopbijdrage (1,5%).  Dit budget kun je inzetten voor bepaalde doelen, zoals maandelijks uitbetalen, het kopen van vakantie-uren, fietsplan, bedrijfsfitness, uitruilen reiskosten en andere keuzedoelen.

Flexverlof

Werk je in een week meer dan de afgesproken arbeidsduur per week dan worden de extra gewerkte uren geregistreerd als flexverlof.

Collectiviteitsverzekering

De CAO SGO biedt de mogelijkheid voor het afsluiten van een collectieve ziektekostenverzekeringen bij het IZA, CZ of Menzis. Een collectieve korting voor het IPAP van Loyalis, een aanvullende verzekering bij gedeeltelijke en/of volledige arbeidsongeschiktheid.

Thuiswerken

De OMWB heeft een thuiswerkfaciliteitenregeling waarin opgenomen is dat een beeldscherm, bureau, lamp en bureaustoel mag worden aangeschaft tegen vastgestelde bedragen. Het totaal te besteden bedrag is 850 euro. Daarnaast hebben we een vergoeding voor thuiswerken van € 3,- per dag.

Waarom werken bij de OMWB?

Waardevol werk

Jouw bijdrage is van grote betekenis voor de mensen en het milieu in onze omgeving.

Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op wat ze doen en dat voel je.

Uitstekende arbeidsvoorwaarden

We bieden een mooi salaris, een keuzebudget van 17,05%, een uitgebreide CAO (SGO) en een goede pensioenregeling (ABP).

Je bent vrij om gedeeltelijk vanuit huis te werken en je eigen tijd in te delen. En wij vergoeden jouw arbo-verantwoorde thuiswerkplek.

Ruimte voor ontwikkeling

Je ontwikkelt expertise in de breedte of in de diepte. Je krijgt daarbij veel autonomie.

Er zijn volop kansen om trainingen en cursussen te volgen die jou verder helpen.

Duurzame relaties

Je kunt bij ons vertrouwen op een solide basis. Als alles goed gaat, krijg je na één jaar een vast contract.

Samenwerken en vertrouwen staan centraal bij ons, waarbij Brabantse gezelligheid ook zeker niet mag ontbreken.