Overslaan naar content

In de praktijk

Van boekhouder naar toezichthouder: de carrièreswitch van Roland

Roland (50) was binnen de OMWB één van de gezichten van het team Financiën. Nu is hij toezichthouder Afval. Ook bij de OMWB. Deze gelegenheid voor professionele doorontwikkeling greep hij met beide handen aan.

Zeer Zorgwekkende Stoffen: Jacky wil stoffen als PFAS de wereld uit

“Vermijden is het credo, anders reduceren.” Het zijn de woorden van ZZS (Zeer Zorgwekkende  Stoffen)-specialist Jacky. Hij heeft er zijn missie van gemaakt om samen met bedrijven stoffen als PFAS de wereld uit te helpen.

Van gemeente naar omgevingsdienst: Annemieke maakte de overstap

Na een kennismaking tijdens de Inhouse-dag was het slechts een kwestie van tijd. Annemieke mag zich vergunningverlener / coördinator vuurwerk noemen. “Het ging snel maar het voelde meteen vertrouwd.”

Daarom werken zij bij de OMWB

Stuk voor stuk hebben ze een hart voor het milieu.

 • "Het meest uitdagende is de steeds veranderende wetgeving. Er zijn steeds vernieuwde inzichten en dat geeft veel diversiteit in je werk."

  Jacky

  Coördinator

 • "We moeten met z'n allen de aarde doorgeven. Onze rol is een klein deel van het geheel, maar voor dat kleine deel zet ik elke ochtend mijn wekker."

  Jim

  Toezichthouder

 • "Ik ben de schakel tussen overheid en bedrijven. Dat betekent veel samenwerking met verschillende partijen. Met hetzelfde doel voor ogen: het milieu beschermen."

  Femke

  Vergunningverlener

Stikstofuitstoot: Mark zit als toezichthouder aan tafel bij agrariërs

In Noord-Brabant moet de uitstoot van stikstof flink omlaag. Agrarisch toezichthouder Mark Léautaud ervaart dagelijks van dichtbij de emoties en het bijbehorende gevoel van onmacht dat bij agrariërs heerst.

Energiebesparing: Hendri helpt ondernemers met toezicht en advies

In 2019 tekende het kabinet het Klimaatakkoord. Bedrijven spelen als grootverbruikers een cruciale rol en zijn verplicht energie te besparen. Hendri gaat met deze ondernemers in gesprek om ze te controleren, adviseren en stimuleren.

Datagedreven werken: Roos denkt mee over de rol van data in ons werk.

Roos heeft de ambitie van de OMWB zien groeien op het gebied van data en informatiebeheer. Inmiddels vormt ze als ‘Product Owner Dataplatform’ de motor achter de doorontwikkeling van een datagedreven OMWB.

Ben jij net als onze mensen ...

Samenwerkingsgericht

Onderhoud je op de juiste manier je relaties met onze interne - en externe opdrachtgevers en samenwerkingspartners?

Ontwikkelingsgericht

Ben je bereid stappen te zetten en jezelf te ontwikkelen binnen onze vakgebieden?

Omgevingsgericht

Kijk jij om je heen en zie je wat er in de leefomgeving gebeurt?