Overslaan naar content

Junior Adviseur ruimtelijke ordening en milieu

Hybride
 • Tilburg, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.317 - € 5.247 per maandLeefomgevingskwaliteit

Functieomschrijving

Wil jij iets betekenen voor het milieu en hierin doorgroeien? Ben je oplossingsgericht, leg je makkelijk contact en vind je het leuk om een duurzame adviesrelatie op te bouwen met medewerkers van de gemeente? Word dan junior adviseur bij het groeiende team RO en milieu bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant.

Vacature
Als junior adviseur krijg je de ruimte om je op het snijvlak van milieu en ruimtelijke ordening te ontwikkelen. Na een inwerkperiode ben je verantwoordelijk voor integrale adviezen over milieuaspecten bij ruimtelijke ontwikkelingsprojecten. Je signaleert risico's, adviseert over verbeterpunten en bepaalt de haalbaarheid van projecten. Je stelt milieuparagrafen op of toetst milieuparagrafen in ruimtelijke plannen. Je werkt nauw samen met interne specialisten en je bent sparringpartner voor gemeenten.

Je adviseert bij omgevingstafels en geeft advies over de milieucomponenten van omgevingsvisies, programma’s en omgevingsplannen

Waar kom je terecht
Als Junior adviseur ruimtelijke ordening en milieu bij de OMWB draag je bij aan een duidelijke missie: zichtbaar samenwerken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met ruim 300 collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Wij werken in opdracht van gemeenten en provincie aan vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieuwetgeving. Daarnaast geven we advies en voeren we milieuonderzoeken uit. Dit doen we in ons werkgebied van Midden- tot West-Brabant. Een dynamische omgeving die volop in ontwikkeling is.

Team

Team Leefomgevingskwaliteit is opgedeeld in vijf subteams. Ruimtelijke ordening is één van deze subteams. Dit subteam bestaat uit zeven adviseurs, gespecialiseerd op het gebied van milieu.

Collega aan het woord

"Binnen de OMWB krijg ik veel ondersteuning van ervaren milieucollega’s en krijg je de ruimte om jezelf en je interesses te ontwikkelen"  Bryan, junior adviseur RO en Milieu

Vereisten

Wat breng je mee
Eisen:

 • Een afgeronde hbo/wo opleiding zoals Planologie, Ruimtelijke ordening of Milieukunde
 • Een geldig rijbewijs B
 • Daadkracht, creativiteit en een proactieve houding

Wensen

 • Minimaal 0-2 jaar (aantoonbare) werkervaring in milieu en/of ruimtelijke ordening.
 • Kennis van of affiniteit met diverse milieuaspecten (bedrijven en milieuzonering, geur, lucht, geluid, externe veiligheid, bodem, stikstofdepositie, ecologie, MER en omgevingsvergunningen)

Wat bieden we

 • Een functie van minimaal 32 tot 36 uur per week.
 • Een salaris van gebaseerd op schaal 9 (maximaal € 4.752,-bruto per maand) of schaal 10 (maximaal € 5.247,- bruto per maand), afhankelijk van opleiding en ervaring op basis van een fulltime dienstverband;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
 • Deelname in het pensioenfonds ABP;
 • De mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
 • Een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts vierhonderd meter van station Tilburg Centraal;

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Waarom kiezen voor OMWB?

 • Samen maken we een duurzame en maatschappelijke impact in Brabant door met collega’s te bouwen aan een betere omgeving in de regio.
 • Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk en bieden daarom een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Zo kan je verschillende opleidingen, trainingen en cursussen volgen op basis van wat jij wil ontwikkelen.
 • Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op wat ze doen, en dat voel je. Samenwerken en vertrouwen staan centraal bij ons.

Solliciteren

Heb je vragen over de vacature of wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de OMWB? Neem dan contact op met: Nicole Broex, adviseur RO via 06-52857481 (Bereikbaar tot 29 april 2024 en vanaf 6 mei 2024 of Kimmo Hornman, teammanager, via 06-52857345.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar