Overslaan naar content

Information Security Officer (ISO)

Hybride
 • Tilburg, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.558 - € 5.247 per maandIV

Functieomschrijving

Heb jij een scherp oog voor cybersecurity-risico’s en ben jij in staat om het niveau van informatiebeveiliging samen met ons naar een hoger niveau te tillen? Dan is de rol van Information Security Officer bij de OMWB iets voor jou!

Vacature
In een snel veranderende en digitaliserende wereld nemen de (cyber)dreigingen van buitenaf toe. Om weerbaar te zijn en blijven tegen deze dreigingen is het belangrijk dat we onze informatie goed beschermen. We hebben een roadmap opgesteld om het niveau van informatiebeveiliging komende jaren structureel naar een hoger niveau te tillen. Als Information Security Officer krijg jij een belangrijke rol in het tot uitvoering brengen van dit plan.

Komende jaren moeten de nodige risicoanalyses worden uitgevoerd op onze processen en informatiesystemen. Daarnaast moeten maatregelen uit de roadmap en de Baseline Informatiebeveiliging Overheid worden geïmplementeerd. Dit doe je in nauwe samenwerking met de CISO, FG en Privacy Officer.

Je adviseert over- en toetst securitymaatregelen. Je voert Business Impact Analyses en BIO baselinetoetsen uit. Je werkt mee aan risicoanalyses en audits, houdt beveiligingsincidenten bij, en handelt incidenten af en neemt preventieve maatregelen.

Als Information Security Officer motiveer en stimuleer je collega’s om de verantwoordelijkheid die zij hebben op het gebied van informatieveiligheid te pakken. Je bent het aanspreekpunt voor collega’s als het om informatieveiligheid gaat en je weet complexe vraagstukken eenvoudig toe te lichten en advies te geven. Je sluit aan bij projecten en nieuwe ontwikkelingen en adviseert over het toepassen van maatregelen voor veilige verwerking van onze informatie.

Waar kom je terecht

Als Information Security Officer bij de OMWB draag je bij aan een duidelijke missie: zichtbaar samenwerken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met ruim 300 collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Wij werken in opdracht van de gemeenten en provincie en zijn verantwoordelijk voor: vergunningverlening, toezicht en handhaving op milieuwetgeving. Dit doen we in ons werkgebied, dat loopt van Midden- tot West-Brabant.

Team Informatievoorziening

Informatiebeveiliging is onderdeel van Team informatievoorziening. Het team bestaat uit 21 gedreven collega’s die iedere dag samen werken aan het verbeteren van onze processen en informatievoorziening. Als team zorgen we voor een veilige en moderne digitale werkplek, het beheer van onze (kern)applicaties, actuele en betrouwbare kerngegevens, vernieuwende data- en informatieproducten en efficiënte digitale medewerkers (RPA). We zijn trots op wat we doen, we staan altijd voor elkaar klaar en naast hard werken is er genoeg ruimte voor ontspanning.

Collega aan het woord

"Bij de Omgevingsdienst Midden- en West Brabant zijn we niet alleen bewakers, maar ook pioniers. Door middel van innovatie en een sterke informatiebeveiliging omarmen we het BIO-framework en gaan we vooruit.” Sringkela Paltan, Chief Information Security Officer (CISO)

Vereisten

Wat breng je mee

Eisen:

 • een afgeronde hbo opleiding in de richting van informatiebeveiliging of vergelijkbaar (bv. Informatiemanagement, ICT, Business & IT);
 • minimaal 2 jaar werkervaring in het werkveld van informatiebeveiliging;
 • technische kennis van de werking en beveiliging van informatietechnologie;
 • inhoudelijke kennis van- en affiniteit met het bestrijden van cybersecurity risico’s;
 • de kwaliteit om de brug te slaan tussen gebruikers, informatieveiligheid, processen en technologie;
 • goede communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse taal, waardoor je makkelijk contact legt met gebruikers, IV-collega’s en leveranciers;
 • gedrevenheid om incidenten en structurele vraagstukken snel en vakkundig op te lossen;
 • analytisch sterk;
 • werkt zelfstandig en neemt initiatief;

Wensen:

 • Aanvullende certificeringen op gebied van informatiebeveiliging;
 • Kennis van en/of ervaring met de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) of de NEN-ISO/IEC 27001:2017 en de NEN-ISO/IEC 27002:2017;
 • Kennis van en/of ervaring met NIS2 & AVG/GDPR;

Wat bieden we

 • Een arbeidsovereenkomst voor 32 - 36 uur in de week, eerst met een jaarcontract wat we bij wederzijdse tevredenheid omzetten naar een vast contract;
 •  Een salaris van maximaal € 5.247,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband;
 •  Een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris; Dit zet je in naar wens voor bijvoorbeeld een belastingvrije vergoeding voor aanschaf van een fiets, het kopen van extra verlofdagen of je laat het uitbetalen;
 •  De mogelijkheid om jouw werkplek, tijden en dagen flexibel in te delen;
 •  We vinden het gezellig als je op kantoor bent. We hebben een moderne werkomgeving op slechts vierhonderd meter van station Tilburg. Zie je jezelf hier al zitten?;
 •  Een laptop en telefoon voorzien van alle benodigdheden;
 •  Een reiskostenvergoeding, OV-kaart en/of parkeerkaart;

Bekijk hier onze arbeidsvoorwaarden

Waarom kiezen voor OMWB?

 • Samen maken we duurzame en maatschappelijke impact in Brabant door met collega’s te bouwen aan een betere leefomgeving in de regio.
 • Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk, en bieden daarom een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Zo kan je verschillende opleidingen, trainingen en cursussen volgen, op basis van wat jij wil ontwikkelen.
 • Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op wat ze doen, en dat voel je. Samenwerken en vertrouwen staan centraal bij ons.
 • We zetten jouw gezondheid en welzijn voorop: de OMWB organiseert jaarlijks meerdere activiteiten die bijdragen aan jouw fysieke, sociale en mentale welzijn en je kunt via het werk belastingvrij sporten.
 • We hebben een actieve personeelsvereniging met iedere maand een gezellige activiteit of borrel om jouw collega’s (nog) beter te leren kennen.

Solliciteren

Heb je vragen over de vacature of wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de OMWB? Neem dan contact op met Eric van Dijk, Manager informatievoorziening,

013-206016921

of

Apply with Indeed onbeschikbaar