Overslaan naar content

Wil jij bedrijven helpen met hun energietransitie?

Kijk om je heen als toezichthouder energie

Word toezichthouder energie

In 2019 tekende het kabinet het Klimaatakkoord. Het doel is om de uitstoot van broeikasgassen in Nederland in 2030 ongeveer te halveren ten opzichte van 1990. In 2050 moet onze energievoorziening vrijwel volledig duurzaam zijn.

Bedrijven spelen als grootverbruikers een cruciale rol. Daarom worden zij verplicht energie te besparen. En daar kom jij als energietoezichthouder in beeld! Jij gaat met deze ondernemers in gesprek om ze te controleren, adviseren en stimuleren.

"Ervaring had ik niet. Passie voor energiebesparing wel."

Hendri: "Mijn passie voor energiebesparing heeft me bij dit werk gebracht. Zolang je gemotiveerd bent om te leren is gebrek aan ervaring geen probleem. Het is prachtig om elke dag weer een ander bedrijf te adviseren over hoe zij energie kunnen besparen. Je draagt echt zichtbaar bij aan een beter milieu."

"Ik maak me nuttig voor mijn eigen leefomgeving"

Hichem: "Iets doen voor de maatschappij. Je nuttig maken voor je eigen leefomgeving. Dat was voor mij de belangrijkste drijfveer om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Bij de omgevingsdienst heb ik dit echt gevonden. Mijn werk heeft echt impact op mijn directe omgeving, waar ik zelf ook woon."

Wat ga je doen?

Als energietoezichthouder kijk je naar de bedrijven in de omgeving. Voldoen zij aan de normen voor energiebesparing? Je neemt een kijkje in de keuken van het bedrijf en gaat het gesprek aan met de ondernemer. Je beantwoordt vragen over energierapportages en binnen het team werk je mee aan de ontwikkeling van het product ‘energie en duurzaamheid’. Zo draag je bij aan een duurzame leefomgeving.

"Dit werk maakt het verschil, want je draagt bij aan het klimaatakkoord"

Wat wij bieden:

Mogelijkheden voor ontwikkeling

Wat je nog niet weet leer je in de praktijk of bij een opleiding

Goed salaris en arbeidsvoorwaarden

Je valt in salarisschaal 10 (maximaal € 4.671,- bruto per maand)

Vrijheid en flexibiliteit in je werk

Je kunt zelf je controles inplannen en deels thuiswerken

Een compact en hecht team

De unit 'Energie' bestaat uit 10 tot 15 enthousiaste collega's

Heb jij...

Affiniteit met techniek

Hart voor klimaat en milieu

Overtuigingskracht en juiste communicatiestijl

Motivatie om te leren