Overslaan naar content

Startend vergunningverlener Seveso

Hybride
 • Midden- en West Brabant, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.317 - € 5.247 per maandVergunningverlening industrie & MKB

Functieomschrijving

Ben je geïnteresseerd in een functie op milieugebied? Voor de rol van startend vergunningverlener zoeken wij collega’s die zich graag vastbijten in complexe vraagstukken, helder kunnen communiceren en zich willen ontwikkelen.

Vacature
Als startend vergunningverlener ga je het vak leren door met collega’s aanvragen voor omgevingsvergunningen (milieu) te beoordelen, met name voor de (chemische) procesindustrie (Seveso). Je stelt vervolgens de vergunningen op. Hierbij spelen thema's als circulaire economie, nieuwe technologieën, de energietransitie en het Schone lucht akkoord.
Meer concreet ga jij het vak van vergunningverlener leren waarin je je bezighoudt met de volgende taken:

 • Vooroverleg voeren met initiatiefnemers en belanghebbenden.
 • Aanvragen analyseren met betrekking tot milieu-impact. Dit omvat het controleren van technische specificaties, rapporten en andere documentatie om ervoor te zorgen dat alle benodigde informatie aanwezig is.
 • Vergunningaanvragen beoordelen en behandelen, en het opstellen van (ontwerp)besluiten.
 • Regie voeren bij meervoudige vergunningaanvragen.

Ben je startend vergunningverlener?

Heb je nog geen ervaring, maar beschik je wél over een passende achtergrond, competenties en ambities? Wij gaan daarover graag met je in gesprek! Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij zorgen indien nodig voor aanvullende vakinhoudelijke opleidingen en trainingen. Een ervaren collega begeleidt jou tijdens je ontwikkeling. Persoonlijke en professionele ontwikkeling bespreken jullie met elkaar.

Waar kom je terecht?

Als startend vergunningverlener Seveso bij de OMWB draag je bij aan een duidelijke missie: zichtbaar samenwerken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met ruim 300 collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Wij werken in opdracht van de gemeenten en provincie en zijn verantwoordelijk voor: vergunningverlening, toezicht en handhaving op de Omgevingswet. Dit doen we in ons werkgebied Midden- en West-Brabant.

Team

Je wordt collega in het cluster Seveso van het professionele en collegiale team Vergunningverlening Industrie & MKB. In het team worden vergunningaanvragen en meldingen behandeld voor Seveso-inrichtingen, risicorelevante bedrijven, (lichte) industrie en MKB.

Collega aan het woord

“We zitten midden in de transitie naar een duurzame samenleving. Dat zien we aan de initiatieven van bedrijven voor bijvoorbeeld duurzame energieopwekking. Het voelt goed om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan die transitie door deze bedrijven te helpen met de juiste vergunningen."

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Je hebt een hbo-opleiding afgerond met specialisatie milieukunde, procestechniek of chemische techniek. Daarnaast ben je gemotiveerd om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in woord en schrift.
 • Je bent analytisch sterk en een scherp oog voor details.
 • Je bent een teamplayer en werkt graag samen met collega vergunningverleners, specialisten en juristen.

Als je gemotiveerd bent om eventueel ontbrekende kennis en competenties door training en opleiding je eigen te maken, nodigen we je ook graag uit om te solliciteren.

Wat bieden we?

 • Een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week (parttime werken is bespreekbaar), eerst met een jaarcontract en daarna mogelijk vast;
 • Een salaris gebaseerd op schaal 9 (maximaal € 4.752,- bruto per maand) of schaal 10 (maximaal € 5.247,- bruto per maand), afhankelijk van opleiding en ervaring op basis van een fulltime dienstverband;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
 • Deelname in het pensioenfonds ABP;
 • De mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
 • Een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts 400 meter van station Tilburg;
 • Werk in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is.

Waarom kiezen voor OMWB?

 • Samen hebben we de kans om een duurzame en maatschappelijke impact te maken in Brabant door met collega’s te bouwen aan een betere omgeving in de regio.
 • Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk, en bieden daarom een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Zo kan je verschillende opleidingen, trainingen en cursussen volgen, op basis van wat jij wil ontwikkelen.
 • Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op wat ze doen, en dat voel je. Samenwerken en vertrouwen staan centraal bij ons.

Solliciteren

Solliciteren op deze functie kan tot en met 21 mei 2024. Heb je vragen over de vacature of wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de OMWB? Neem dan contact op met: Diantha Wijngaard, Teammanager 06-52857463.


of

Apply with Indeed onbeschikbaar