Overslaan naar content

(Senior) Adviseur Geluid

Hybride
 • Tilburg, Noord-Brabant, Nederland
 • Midden- en West Brabant, Noord-Brabant, Nederland
+1 meer
€ 5.247 per maandMetingen & onderzoek

Functieomschrijving

Heb jij specialistische kennis op het gebied van geluid en zoek je een uitdagende functie waarin jij je expertise kunt inzetten bij complexe projecten in zowel stedelijk- als buitengebied? Wil je deel uitmaken van een groeiend team en bijdragen aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving? Dan ben jij de collega die we zoeken!


Als (senior)adviseur geluid heb je een cruciale rol in het uitvoeren van gespecialiseerde taken op het gebied van geluiden en trillingen. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het adviseren op het gebied van industrie-, wegverkeer- en railverkeerlawaai in de breedste zin van het woord. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van grootschalige en complexe projecten, en je onderhoudt contacten met interne en externe opdrachtgevers. Je voert onder meer geluidmetingen uit, ondersteunt collega's en adviseert over ruimtelijke projecten en bouwaanvragen. Daarnaast lever je ondersteuning bij toezicht, handhaving en vergunningverlening, inclusief het opstellen van verweerschriften en het optreden als deskundige bij juridische procedures.


Waar kom je terecht?
Als (senior)adviseur geluid bij de OMWB draag je bij aan een duidelijke missie: zichtbaar samen werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met ruim driehonderd collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Wij werken in opdracht van 25 gemeenten en provincie en zijn verantwoordelijk voor vergunningverlening, toezicht en handhaving van milieuwetgeving in Midden- en West-Brabant.


Team

Je maakt deel uit van het team Metingen en Onderzoek, dat weer is opgedeeld in vier vakgroepen. Geluid is er daar één van en bestaat uit elf geluidspecialisten. De OMWB onderscheidt zich dan ook van andere omgevingsdiensten doordat de dienst de beschikking heeft over een uitgebreid scala aan meetapparatuur waarmee diverse milieumetingen, waaronder geluid, trillingen en licht, kunnen worden uitgevoerd. Deze metingen voert de OMWB ook uit in opdracht van andere overheden buiten zijn werkgebied.

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Minimaal een afgeronde, relevante technische hbo- en/of wo-opleiding, aangevuld met een opleiding Hogere Cursus Akoestiek of een vergelijkbare kwalificatie;
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
 • Een klantgerichte houding waarbij je gebruik maakt van je uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • Een stressbestendige houding, omdat je weet hoe je moet prioriteren en het overzicht kunt houden bij tijdsdruk;
 • Een geldig rijbewijs B;
 • De bereidheid om incidenteel buiten kantoortijden en in het weekend werkzaamheden uit te voeren.

Wat bieden we je?

 • Een salaris afhankelijk van opleidingen en ervaringen, van maximaal
  € 5247,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). Een mogelijk andere inschaling is mogelijk op basis van aantoonbare ervaring en opleiding;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
 • Deelname aan het pensioenfonds ABP;
 • De mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
 • Een fijne kantooromgeving op slechts 400 meter afstand van station Tilburg;
 • Werken in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is.

Waarom kiezen voor de OMWB?

 • Maak samen met ons een duurzame en maatschappelijke impact in Brabant door met collega’s te bouwen aan een betere omgeving in de regio.
 • Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk en bieden je de ruimte om jouw expertise te ontwikkelen op basis van persoonlijke wensen en behoeften. Zo kan je verschillende opleidingen, trainingen en cursussen volgen om je vaardigheden te verbeteren.
 • Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op hun werk, en dat voel je. Samenwerken en vertrouwen staan centraal bij ons.

Solliciteren

Heb je vragen over de vacature of wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de OMWB? Neem dan contact op met San Adelaar, teammanager Metingen & Onderzoek via 06 52 85 75 57.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar