Overslaan naar content

Adviseur geluid

Hybride
 • Tilburg/ Den Bosch, Noord-Brabant, Nederland
€ 5.247 per maandMetingen & onderzoek

Functieomschrijving

Over de functie

Op maandagochtend stap je in Tilburg binnen bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, klaar om een nieuwe week als Adviseur Geluid te beginnen. Je start dag met een overleg voor de afstemming welke collega welk project oppakt. De focus ligt op het vertalen van de Omgevingswet naar praktische adviezen voor de besluitvorming omtrent vergunningverlening, toezicht en handhaving. Na het overleg duik je in de beoordeling van een akoestische onderzoek van een groot industrieel bedrijf.

Dinsdag is ditmaal gereserveerd voor veldwerk, wat zich zo nu en dan voordoet. Gewapend met de modernste meetapparatuur ga je op locatie de geluidsomgeving in kaart brengen. Terug op kantoor werk je je bevindingen uit, steeds met het doel voor ogen om de leefbaarheid te verbeteren en geluidsoverlast te beperken. In de pauze maak je een wandeling met collega's, een moment van ontspanning en tegelijkertijd een kans om informeel te sparren over innovatieve oplossingen. Woensdag wijd je aan het opstellen van adviesrapporten. Jouw rapporten zijn van cruciaal belang voor de besluitvorming binnen projecten van stakeholders. Je zet je expertise in om complexe informatie toegankelijk te maken, meeschrijven beleidstukken voor gemeente en duidelijke kaders te stellen om te zorgen voor een gezonde leefomgeving.

Donderdag staat in het teken van overleg met verschillende stakeholders. Je presenteert je bevindingen en adviezen en werkt samen om geluidsbeheersing een integraal onderdeel te maken van de planningsfase. Deze gesprekken zijn soms uitdagend, maar jouw vermogen om technische details en de omgevingswet te vertalen naar praktische oplossingen maakt je een gewaardeerd adviseur. Vrijdag gebruik je om de week af te ronden en vooruit te kijken. Je evalueert de voortgang van projecten en stelt prioriteiten voor de komende week. Ook vandaag trek je er tijdens de lunch op uit met je collega's voor een wandeling, een traditie die niet alleen de teamgeest versterkt maar ook bijdraagt aan je eigen welzijn.

Zo draag je door jouw inzet en expertise elke week bij aan het creëren van een harmonieuze leefomgeving waarin omgevingswet en activiteiten bedrijven hand in hand gaan. Jouw rol als bruggenbouwer tussen techniek en gemeenschap is essentieel voor een duurzame toekomst.

We zullen ons eerst even voorstellen:
De OMWB, oftewel de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant te Tilburg en Den Bosch, is de omgevingsdienst in Midden- en West-Brabant die zich inzet voor een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Met meer dan 350 medewerkers verricht de OMWB belangrijke VTH-taken (Vergunningverlening, Toezicht, Handhaving en Advies) voor gemeenten en de provincie Noord-Brabant. In een gebied dat gekenmerkt wordt door zware industrie en agrarische bedrijvigheid, richten wij ons vooral op milieu, veiligheid en leefomgeving. Onze missie is om zichtbaar samen werken aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een gedreven en deskundige Adviseur Geluid met een passie voor geluid. Iemand die graag zijn of haar expertise wil inzetten voor het bevorderen van een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Jij zal deel uitmaken van een gespecialiseerd team en werken aan diverse projecten, in zowel stedelijk als landelijk gebied, waarbij geluidsbeheersing een rol speelt. Idealiter ben jij stressbestendig, kan je goed prioriteren en behoud jij het overzicht onder tijdsdruk. Verder heb je een proactieve houding in de communicatie en samenwerking met overheden, bedrijfsleven, inwoners en andere externe partijen. Deze functie vereist ook flexibiliteit in werkuren, inclusief de bereidheid om incidenteel buiten de reguliere kantoortijden te werken.

Als Adviseur Geluid:

 • Houd je van afwisseling in taken en projecten.
 • Heb je (uiteraard) graag een adviserende rol.
 • Vind je het leuk om met collega’s op te trekken maar kun je ook goed zelfstandig werken.
 • Vind je het leuk om met geavanceerde apparatuur aan de slag te gaan.

Vereisten

We zijn natuurlijk vooral op zoek naar een Adviseur Geluid met een achtergrond en motivatie die perfect bij ons past. Daarnaast is onze ideale kandidaat iemand met:

 • Een afgeronde Hbo-opleiding in de richting van milieukunde, aangevuld met een opleiding Hogere akoestiek, verdiepingscursussen op het gebied van geluid en/of rekenmodellen en minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Een stressbestendige houding, zodat je kunt prioriteren en het overzicht behoudt onder tijdsdruk.
 • Ruime actuele kennis op het gebied van geluidadvisering in het kader van ruimtelijke ordening en milieuwetgeving.
 • Goede advies- en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Minimaal een geldig rijbewijs B.
 • De bereidheid om incidenteel buiten kantoortijden en in het weekend te werken.

Herken jij jezelf in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze nieuwe Adviseur Geluid kunnen zijn.

Met wie en voor wie werk je?
Je maakt deel uit van vakgroep geluid, dat onderdeel is van het Team Metingen en Onderzoek. In deze vakgroep, bestaande uit 10 collega’s, ligt de nadruk op het uitvoeren van technische en specialistische taken met betrekking tot geluid, trillingen maar ook licht. Als Adviseur Geluid bij de OMWB draag je bij aan onze missie: zichtbaar samenwerken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met ruim 350 collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. In opdracht van 25 gemeenten en de provincie zijn wij verantwoordelijk voor vergunningverlening, toezicht en handhaving van milieuwetgeving in Midden- en West-Brabant.

De OMWB onderscheidt zich van andere omgevingsdiensten doordat we de beschikking hebben over een uitgebreid palet aan meetapparatuur waarmee we milieumetingen, met betrekking tot geluid, trillingen en licht, kunnen uitvoeren. Deze metingen doen we ook in opdracht van overheden buiten ons werkgebied. Daarbij is de OMWB één van de zes omgevingsdiensten in Nederland die gespecialiseerd is in toezicht en VTH taken op bedrijven die met veel gevaarlijke stoffen werken (Seveso-bedrijven). Ook heeft de OMWB een actieve rol bij ontwikkelingen rondom de Omgevingswet.

Ben jij al enthousiast geworden en ben je nieuwsgierig naar wat we jou allemaal te bieden hebben? Lees hieronder dan snel nog even verder over deze unieke functie.

Wat doe je zoal tijdens een werkdag?

 • Je biedt ondersteuning aan collega’s bij toezicht, handhaving en vergunningverlening door jouw technische expertise in te zetten en helpt bij het opstellen van technische rapporten en adviezen in het kader van de Omgevingswet.
 • Je adviseert over de impact van industrie-, wegverkeer- en railverkeerlawaai op ruimtelijke projecten en bouwaanvragen.
 • Je voert geluidsmetingen uit om geluidsniveaus vast te stellen en analyseert de data om de naleving van normen te beoordelen.
 • Je treedt op als getuige-deskundige bij juridische procedures en beheert de geluidzone(s) van industrieterreinen, waarbij je zorgt voor naleving van de geluidsnormen.

Arbeidsvoorwaarden


Dit krijg je van ons

 • Een salaris, afhankelijk van opleidingen en ervaringen, van maximaal € 5.247 bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris;
 • Reiskostenvergoeding: € 0,19 per km woon-werkverkeer en € 0,37 per km voor dienstreizen en een NS-businesscard;
 • Deelname aan het pensioenfonds ABP, de premie wordt voor 70% door ons betaald;
 • De mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken (met thuiswerkvergoedingen);
 • De CAO SGO biedt werknemers de mogelijkheid voor collectieve ziektekostenverzekeringen bij IZA, CZ of Menzis en een collectieve korting op het IPAP van Loyalis voor aanvullende verzekering bij arbeidsongeschiktheid;
 • Het kantoor staat op slechts 400 meter van station Tilburg.

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij de OMWB? Twijfel dan niet en solliciteer naar de functie van Adviseur Geluid. Dit kan via onderstaande button, dus het is snel voor elkaar. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Bob van Hoven (Consultant Effectus-HR) op telefoonnummer 06-30152372.


Acquisitie
Wij werken bewust en vol vertrouwen met Effectus-HR samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien hun vervullingsgraad van 93% zijn we ervan overtuigd dat we ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat vinden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.

of