Skip to content

Vergunningverlener afvalverwerkende industrie en circulaire economie

Tilburg, Noord-Brabant, Nederland€ 3.396 - € 5.725 per maandVergunningverlening landelijk gebied, afvalverwerking, bodem & water

Functieomschrijving

Wil jij invloed uitoefenen op de verduurzaming van de afvalverwerkende bedrijven in onze regio? Wij zoeken een collega die zich graag vastbijt in complexe vraagstukken en zo een bijdrage levert aan de transitie van afvalverwerking naar hergebruik van afvalstoffen. Samen op weg naar een volledige circulaire economie in 2050!


Vacature

Als vergunningverlener afvalverwerkende industrie en circulaire economie (ce) ben je de regisseur van het vergunningsproces voor milieuvergunning aanvragen binnen de afvalverwerkende industrie. Tevens adviseer je deze bedrijven onder andere over hoe te komen tot een circulaire economie, waarbij hergebruik van afvalstoffen centraal staat. Bij bezwaar- en beroepszaken vertegenwoordig je de gemeente of provincie als inhoudelijk deskundige.

Je beoordeelt als vergunningverlener aanvragen voor complexe milieuvergunningen op het gebied van: Wet milieubeheer, Wabo, Wet natuurbescherming en vanaf 1 januari 2024, de omgevingswet.

Zo krijg je te maken met diverse aanvragen in relatie tot: stortplaatsen, recyclingbedrijven, biovergisters, compostering en milieustraten.

Je draagt bovenal actief bij aan continue verbetering van processen en je participeert in werkgroepen zoals over de verbetering van brandveiligheid bij afvalverwerkers. Ook werk je mee of ben je trekker van projecten gericht op de transitie naar circulaire economie. Bij deze onderwerpen vervult de OMWB een voortrekkersrol.Waar kom je terecht?
Als vergunningverlener bij de OMWB draag je bij aan een duidelijke missie: zichtbaar samenwerken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met ruim 300 collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Wij werken in opdracht van de gemeenten en provincie en zijn verantwoordelijk voor vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieuwetgeving. Dit doen we in ons werkgebied, dat loopt van Midden- tot West-Brabant.


Team

Je komt te werken in het cluster Afval, dat deel uitmaakt van het team Vergunningverlening Landelijke omgeving, Afvalverwerkende industrie, Bodem en Water. Het cluster bestaat uit zeven collega's, die voor elkaar klaar staan en altijd bereid zijn jou waar nodig te ondersteunen. In de hele organisatie gaan we informeel met elkaar om, waardoor we door alle lagen van de organisatie heen gemakkelijk het gesprek met elkaar aangaan.


Collega aan het woord

“Binnen de OMWB krijg ik alle ruimte om mezelf te ontwikkelen om daardoor goed in te kunnen spelen op de veranderingen in de afvalverwerking. Als trekker van een pilotproject gericht op circulaire economie, heb ik echt het gevoel een bijdrage te kunnen leveren aan de transitie in deze sector.” – Robert, vergunningverlener.

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding Milieukunde of vergelijkbaar afgerond.
 • Je hebt ervaring als vergunningverlener binnen een bestuurlijke organisatie.
 • Je bent bereid de benodigde kennis en ervaring op het gebied van afvalverwerking en CE op te doen.

Wat bieden we?

 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring doen we je een zo goed mogelijk salarisvoorstel. De functie kent daarbij een bandbreedte van € 3.396 tot € 5.725 bruto.
 • We hebben een fijne werkomgeving op twee minuten loopafstand van station Tilburg.
 • Je hebt de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Faciliteiten voor het inrichten van een thuiswerkplek worden vergoed.
 • Goede werk-privébalans; een fulltime dienstverband is maximaal 36 uur, de functie kan ook parttime worden ingevuld.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% wat je maandelijks opbouwt. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt;
 • Reis je met het openbaar vervoer? Dan ontvang je een NS-Business card. Daarnaast hebben we een prima reiskostenvergoeding;


Voor meer informatie verwijzen we de kandidaat naar onze (secundaire) arbeidsvoorwaardenpagina.

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden.


Waarom kiezen voor OMWB?


 • Samen hebben we de kans om een duurzame en maatschappelijke impact te maken in Brabant door met collega’s te bouwen aan een betere omgeving in de regio.
 • Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk, en bieden daarom een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Zo kun je verschillende opleidingen, trainingen en cursussen volgen, op basis van wat jij wilt ontwikkelen.
 • Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op wat ze doen, en dat voel je. Samenwerken en vertrouwen staan centraal bij ons.

Solliciteren

Heb je vragen over de vacature of wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de OMWB? Neem dan contact op met Rienk Kessenich, teammanager, via 06 52 85 74 99.


of

Apply with Indeed onbeschikbaar