Overslaan naar content

Toezichthouder afvalverwerkende bedrijven

Hybride
 • Midden- en West Brabant, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.317 - € 5.247 per maandToezicht landelijk gebied, afvalverwerking, bodem & water

Functieomschrijving

Vind je het belangrijk dat afval op een veilige manier wordt verwerkt? Ben je thuis in de wet- en regelgeving rondom afvalstoffen? En kun jij ondernemers hierover op de juiste manier aanspreken? Solliciteer dan als toezichthouder en draag bij aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving.


Vacature
Als toezichthouder bij afvalverwerkende bedrijven hou je toezicht op de naleving van wet- en regelgeving in deze branche. Dit doe je door het uitvoeren van zowel fysieke als administratieve controles, zowel op locatie als digitaal. De resultaten van je controles rapporteer je op een feitelijke en duidelijke manier. We vinden het belangrijk dat je actief meewerkt aan vernieuwingen binnen toezicht. Hierbij kun je denken aan diepgaand administratief toezicht en de ontwikkeling en inzet van andere interventies om het naleefgedrag in de branche te verbeteren.


Naast de toezichthoudende taken neem je als projectmedewerker of als projectleider deel aan verschillende projecten. Hierbij werk je samen met collega’s van andere afdelingen binnen de OMWB, maar ook met ketenpartners zoals ILT, andere Omgevingsdiensten, Waterschappen en Veiligheidsregio.


Waar kom je terecht
Als toezichthouder afvalverwerkende bedrijven bij de OMWB draag je bij aan een duidelijke missie: zichtbaar samenwerken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met ruim 300 collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Wij werken in opdracht van de gemeenten en provincie en zijn verantwoordelijk voor: vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieuwetgeving. Dit doen we in ons werkgebied, dat loopt van Midden- tot en met West-Brabant.


Team

Je werkt in een klein, hecht en gezellig team van circa 7 personen waarin collegialiteit, samenwerken en van elkaar leren hoog in het vaandel staan. In dit team ben je een vraagbaak voor anderen, zowel binnen als buiten de OMWB. Het team is onderdeel van team Toezicht LABW.


Collega aan het woord

“Ik heb te maken met veel verschillende bedrijven en ik werk heel nauw samen met de mensen in mijn team. Wat ik fijn vind aan het werken bij de OMWB is dat ik veel mogelijkheden krijg om mij te ontwikkelen en dat ik mijn werk goed met mijn privéleven kan combineren.” Roland Hermes, toezichthouder afvalverwerkende bedrijven

Vereisten

Wat breng je mee

 • Een afgeronde Hbo-opleiding op het gebied van milieu of op administratief gebied;
 • (Enige) ervaring met bedrijven in de afvalbranche en/of met het controleren van administraties is een pré;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B;
 • Je staat stevig in je schoenen. Een ondernemende, hands-on mentaliteit komt hierbij goed van pas;
 • Je bent zorgvuldig in je werk;
 • Je bent communicatief goed onderlegd in zowel woord als geschrift;
 • Je bent zelfstandig en hebt een open persoonlijkheid;
 • Zowel in het team als in de organisatie ben je zichtbaar en aanspreekbaar en leg je verbindingen;

Wat bieden we

 • een salaris van € 3.317,- tot € 5.247,- in de functie van toezichthouder afvalverwerkende bedrijven afhankelijk van je kennis en ervaring in schaal 9 of 10 op basis van een voltijds contract;
 • een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
 • deelname aan het pensioenfonds ABP;
 • de mogelijkheid de functie in deeltijd te vervullen;
 • de mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
 • een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts vierhonderd meter van station Tilburg.

Bekijk ook onze arbeidsvoorwaarden


Waarom kiezen voor OMWB?

 • Samen hebben we de kans om een duurzame en maatschappelijke impact te maken in Brabant door met collega’s te bouwen aan een betere omgeving in de regio.
 • Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk, en bieden daarom een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Zo kan je verschillende opleidingen, trainingen en cursussen volgen, op basis van wat jij wil ontwikkelen.
 • Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op wat ze doen, en dat voel je. Samenwerken en vertrouwen staan centraal bij ons.

Solliciteren

Heb je vragen over de vacature of wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de OMWB? Neem dan contact op met: Pieter de Jong, Teammanager Toezicht Landelijk gebied, Afvalverwerkende bedrijven, Bodem en Water. Je kunt hem bereiken op telefoonnummer 06-10 43 99 58.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar