Overslaan naar content

Toezichthouder milieu en asbest

Hybride
 • Tilburg, Noord-Brabant, Nederland
€ 5.247 per maandLeefomgevingskwaliteit

Functieomschrijving

Hoe zorg je dat asbest versneld uit onze leefomgeving wordt verwijderd? En hoe zorg je dat dit veilig gebeurt? Als senior toezichthouder milieu en asbest heb jij hier de antwoorden op. In deze functie geef je zowel gevraagd als ongevraagd advies. Kun je de wetgeving goed doorgronden en toepassen in de praktijk. En heb je geen moeite met het aanspreken van bedrijven of particulieren die in overtreding zijn. Pas je net zo makkelijk een andere strategie toe om overtredingen te voorkomen? 

Binnen het cluster asbest ben je niet alleen senior op vakinhoud, maar toon je ook leiderschap bij de doorontwikkeling van de werkprocessen en toezichtinterventies.


Vacature
Voor je collega’s ben je het aanspreekpunt en een sparringpartner in de dagelijkse praktijk. Het kost je geen moeite om van de praktijk te schakelen naar strategie en tactiek. Als er een kans ligt om de asbestverwijderingsketen te versterken en de leefomgeving veiliger te maken, initieer jij een projectmatige aanpak en geef je hier leiding aan. Daarbij zorg je voor de borging en implementatie .

Je werkt nauw samen met de coördinator en de medewerkers van het cluster asbest. Je bent ambassadeur van het asbest werkveld en je draagt dit actief uit binnen de omgevingsdienst én daarbuiten. Het bewaken en optimaliseren van de werkprocessen vormt een belangrijk onderdeel van je takenpakket..


Als Toezichthouder milieu en asbest handel je risicogericht het gehele proces af. Van asbest-sloopmelding tot toezicht op asbestsaneringen bij bedrijven en particulieren in de regio Midden- en West-Brabant. Constateer je bij de controle een overtreding? Dan maak je een risico-inschatting en besluit je welke eventuele sanctie volgt. Hierover ga je in gesprek met het bedrijf of de particulier. Ter bevestiging leg je de bevindingen vast in een rapport. Hierin onderbouw je hoe je tot het besluit bent gekomen en welke wet- en regelgeving van toepassing is.

Naast je toezichthoudende taken, geef je ook advies aan gemeenten en binnen de omgevingsdienst. Je bent betrokken bij de nazorgfase van incidenten en onderzoekt meldingen met betrekking tot illegaliteit in de asbestverwijderingsketen. Hierbij overzie je het gehele spelveld, bereik je op creatieve wijze je doelen en schakel je gemakkelijk tussen tegenstrijdige belangen.


Waar kom je terecht
Als Toezichthouder milieu en asbest bij de OMWB draag je bij aan een duidelijke missie: zichtbaar samenwerken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met ruim 300 collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Wij werken in opdracht van de gemeenten en provincie en zijn verantwoordelijk voor: vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieuwetgeving. Dit doen we in ons werkgebied, dat loopt van Midden- tot West-Brabant.


Team

Je maakt deel uit van het team Leefomgevingskwaliteit dat in diverse clusters taken uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan toezicht houden op energiebesparende maatregelen en nieuwbouw, en advies op het gebied van ruimtelijke ordening. Binnen het cluster asbest zorg jij er samen met 15 collega’s voor dat asbestverwijderingen correct worden uitgevoerd en het asbest veilig de leefomgeving verlaat.

Collega aan het woord

“Als toezichthouder draag ik bij aan een veiligere en gezondere leefomgeving. Zowel op de voorgrond in het veld, als achter de schermen door bijvoorbeeld ketenprojecten. Het is een erg veelzijdige functie met veel vrijheid en afwisseling.”- Joop, Toezichthouder asbest.

Vereisten

Eisen

 • Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van milieu, integrale veiligheid of bestuurskunde
 • Een geldig rijbewijs B

Wensen

 • Affiniteit met toezichthouden en vergunningverlening binnen het publieke domein
 • Ervaring met projectleiding
 • Affiniteit met procesverbetering
 • Affiniteit met bestuursrecht
 • Politiek sensitief
 • Een afgeronde cursus asbestdeskundige (ADK)

Wat bieden we

 • Een brutosalaris van maximaal €5.247,- in de functie van toezichthouder milieu en asbest in schaal 10, op basis van een fulltime dienstverband;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
 • Een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts 400 meter van station Tilburg Centraal;
 • De mogelijkheid om je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
 • Werken in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is.

Bekijk ook onze arbeidsvoorwaarden


Waarom kiezen voor OMWB?

 • Samen hebben we de kans om een duurzame en maatschappelijke impact te maken in Brabant door met collega’s te bouwen aan een betere omgeving in de regio.

Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk, en bieden daarom een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Zo kan je verschillende opleidingen, trainingen en cursussen volgen, op basis van wat jij wil ontwikkelen.

Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op wat ze doen, en dat voel je. Samenwerken en vertrouwen staan centraal bij ons.

Solliciteren

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Robert Hoogveld, coördinator asbest via r.hoogveld@omwb.nl of op 06-52857465. Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de OMWB? Neem dan contact op met: Kimmo Hornman, teammanager via 06-52857345.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar