Overslaan naar content

Juridisch adviseur milieu

Op locatie
 • Tilburg, Noord-Brabant, Nederland
€ 5.247 per maandVergunningverlening industrie & MKB

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren en gedreven jurist met passie voor milieuwetgeving? Houd je van een uitdaging en pak je met jouw ervaring complexe juridische vraagstukken aan? Draag dan als juridisch adviseur bij aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving.

Vacature
Als juridisch adviseur milieu behandel je aanvragen van bedrijven voor omgevingsvergunningen. Daarbij zet je jouw kennis van de Omgevingswet in.

Je toetst door collega's opgestelde vergunningen en beantwoordt samen met je collega’s juridische vragen over de vergunning. Ook ben je betrokken bij overleggen met bedrijven, en met andere overheden zoals gemeente, provincie, Inspectie Leefomgeving en Transport, Rijkswaterstaat. Als juridisch adviseur vertegenwoordig je ook de gemeente of de provincie bij de rechtbank. Wijzigingen in wet- en regelgeving en jurisprudentie houd je bij en maak je toepasbaar voor de organisatie.

Je werkt nauw samen met je collega’s in het team maar ook bijvoorbeeld met toezichthouders en specialisten lucht, geluid en externe veiligheid. Je bent je bewust van de verschillende belangen, zoals die van omwonenden, bedrijven en het bestuur. En kan je begrijpelijk uitleggen hoe je tot je afwegingen en advies bent gekomen.

Waar kom je terecht
Als Juridisch adviseur milieu bij de OMWB draag je bij aan een duidelijke missie: zichtbaar samenwerken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met ruim 300 collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Wij werken in opdracht van de gemeenten en provincie en zijn verantwoordelijk voor: vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieuwetgeving. Dit doen we in ons werkgebied, dat loopt van Midden- tot West-Brabant.

Team

Je wordt collega in het professionele en gezellige team Vergunningverlening Industrie en MKB. Het team bestaat uit 30 juristen en vergunningverleners. In het team worden vergunningaanvragen en meldingen behandeld voor Seveso-bedrijven, (lichte) industrie en mkb.

Collega aan het woord

"Wat ik het leukst vind aan mijn werk? De afwisseling in werkzaamheden en toch van het begin tot het einde betrokken zijn bij een zaak. Je bent adviseur in een vergunningprocedure maar het verweerschrift voor de rechtbank stel je zelf op en dit allemaal in samenwerking met collega’s. Dat vind ik het allermooist.”

Vereisten

Wat breng je mee
Eisen:

 • Afgeronde wo-opleiding rechtsgeleerdheid met specialisatie bestuursrecht en/of omgevingsrecht;
 • Minimaal 3 jaar (aantoonbare) actuele werkervaring met milieurecht;
 • Je kunt helder communiceren, mondeling en schriftelijk;
 • Sterke analytische vaardigheden;
 • Teamspeler met oog voor samenwerking en klantgerichtheid;
 • Gevoel voor bestuurlijke context.

Wat bieden we

 • een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week (32 uur is bespreekbaar), eerst met een jaarcontract en daarna mogelijk vast;
 • een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 5.247,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband;
 • een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
 • deelname in het pensioenfonds ABP;
 • de mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
 • een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts 400 meter van station Tilburg;
 • werk in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is.

Waarom kiezen voor OMWB?

 • Samen hebben we de kans om een duurzame en maatschappelijke impact te maken in Brabant door met collega’s te bouwen aan een betere omgeving in de regio.
 • Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk, en bieden daarom een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Zo kan je verschillende opleidingen, trainingen en cursussen volgen, op basis van wat jij wil ontwikkelen.
 • Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op wat ze doen, en dat voel je. Samenwerken en vertrouwen staan centraal bij ons.

Solliciteren

Heb je vragen over de vacature of wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de OMWB? Neem dan contact op met: Diantha Wijngaard, Teammanager 06-52857463.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar