Overslaan naar content

Ervaren juridisch adviseur handhaving (bodem)

Hybride
 • Midden- en West Brabant, Noord-Brabant, Nederland
€ 5.997 per maandKlachten en handhaving

Functieomschrijving

Ben jij een juridisch specialist met een gezonde belangstelling voor handhavingszaken? Kun je goed adviseren en sta je sterk in je schoenen? Word dan juridisch adviseur handhaving bodem bij de OMWB.


Vacature
Als jurist met specialisme wetgeving op het gebied van bodem, ben je onderdeel van het team Klachten & handhaving. Je stelt handhavingsbesluiten op, voorziet opdrachtgevers (gemeenten, provincie) van advies, vertegenwoordigt en ondersteunt ze bij bezwaar- en beroepsprocedures en stelt hiervoor verweerschriften op. Bij het opstellen van deze besluiten en verweerschriften pas je geldende wet- en regelgeving, procedures, kaders en richtlijnen toe. Ook bewaak je de uitvoering van het handhavingsbesluit en toets en evalueer je de naleving ervan. Hierbij werk je nauw samen met de repressieve toezichthouders en het subteam klachten & calamiteiten.


Waar kom je terecht?
Jij draagt bij aan een duidelijke missie: zichtbaar samen werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met ruim driehonderd collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Wij werken in opdracht van de gemeenten en provincie en zijn verantwoordelijk voor: vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieuwetgeving. Dit doen we in ons werkgebied, dat loopt van Midden- tot West-Brabant.


Team

Je werkt in een juristenteam van tien personen waarin collegialiteit, samenwerken en van elkaar leren hoog in het vaandel staan.


Collega aan het woord

“Binnen het team juristen heb je je eigen werkpakket. Natuurlijk helpen we elkaar als dat nodig is. Collegialiteit vinden we belangrijk. Dat zie je bijvoorbeeld terug in een actieve personeelsvereniging.”

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Je hebt een relevante afgeronde juridische hbo- of wo-opleiding. Daarnaast ben je voortdurend op de hoogte van actuele wet- en regelgeving en ontwikkelingen.
 • Je bent klantgericht en hebt het analytisch vermogen om knelpunten te doorgronden en een sluitend oordeel te vormen.
 • Je staat stevig in je schoenen. Een ondernemende mentaliteit komt hierbij goed van pas.
 • Je bent zorgvuldig in je rapportages en communiceert helder in woord en geschrift.
 • Handhaving op grond van de Omgevingswet (Wet bodembescherming) maakt deel uit van je takenpakket. Interesse voor dit rechtsgebied is daarom een vereiste. Een eventueel benodigde opleiding wordt door de OMWB vergoed.
 • Kennis van de oude Wet natuurbescherming, tegenwoordig onderdeel van de Omgevingswet.

Wat bieden we?

 • Een brutosalaris van maximaal € 5.997,- (op basis van een voltijds contract) in de functie van juridisch adviseur handhaving, afhankelijk van je kennis en ervaring in schaal 10 of 11.
 • Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk en dit hoort ook echt bij de functie. Wij bieden daarom een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Zo kan je trainingen en cursussen volgen, op basis van wat jij wilt ontwikkelen.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris.
 • Deelname aan het pensioenfonds ABP.
 • De mogelijkheid de functie in deeltijd te vervullen.
 • De mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken.
 • Een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts vierhonderd meter van station Tilburg. Zie je jezelf hier al zitten? 

Bekijk ook onze arbeidsvoorwaarden


Waarom kiezen voor OMWB?

 • Samen hebben we de kans om een duurzame en maatschappelijke impact te maken in Noord-Brabant door met collega’s te bouwen aan een betere omgeving in de regio.
 • Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op wat ze doen, en dat voel je. Samenwerken en vertrouwen staan centraal bij ons.

Solliciteren

Heb je vragen over de vacature of wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de OMWB? Neem dan contact op met Marc Evers, teammanager Klachten & handhaving, via 06-27841352.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar