Skip to content

Adviseur geluid

Tilburg, Noord-Brabant, NederlandMetingen & onderzoek

Functieomschrijving

Adviseur Geluid

Heb jij specialistische kennis op het gebied van geluid en zoek je een uitdagende functie waarin jij je expertise kunt inzetten bij complexe projecten in zowel stedelijk- als buitengebied? Wil je deel uitmaken van een groeiend team en bijdragen aan maatschappelijke verbeteringen? Dan ben jij de collega die we zoeken!


Vacature
Je maakt deel uit van de vakgroep geluid van het Team Metingen en Onderzoek. Binnen de vakgroep geluid ligt de nadruk op het uitvoeren van technische en specialistische taken binnen het werkveld geluid en trillingen. Ook het onderdeel licht hoort bij deze vakgroep.

De vakgroep bestaat uit 10 adviseurs. Als geluidadviseur ben je, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor de advisering op gebied van industrie-, wegverkeer- en railverkeerlawaai. Je voert geluidmetingen uit en ondersteunt collega's hierbij. Je adviseert over ruimtelijke projecten en bouwaanvragen. Daarnaast ondersteun je collega’s die belast zijn met toezicht, handhaving en vergunningverlening. Hierbij hoort ook het (mede) opstellen van verweerschriften en het als deskundige optreden bij hoor- en adviescommissies, rechtbanken en Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Ten slotte ben je verantwoordelijk voor het beheren van de geluidzone van één of meerdere industrieterreinen.


Waar kom je terecht?
Als adviseur geluid bij de OMWB draag je bij aan een duidelijke missie: zichtbaar samenwerken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met ruim 300 collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Wij werken in opdracht van 25 gemeenten en provincie en zijn verantwoordelijk voor vergunningverlening, toezicht en handhaving van milieuwetgeving in Midden- en West-Brabant.

Vereisten

Wat breng je mee?
Eisen:

 • Je een afgeronde Hbo-opleiding gericht op milieukunde, aangevuld met verdiepingscursussen op het gebied van geluid en/of rekenmodellen én met enkele jaren werkervaring.
 • Jij bent helemaal thuis in de actuele ontwikkelingen op het gebied van geluidadvisering in het kader van ruimtelijke ordening en Wet milieubeheer. Communicatie met overheid, bedrijfsleven, inwoners en andere externe partijen gaan je goed af en je schriftelijke vaardigheden zijn in orde. Bovenal beschik je over goede adviesvaardigheden.
 • Minimaal een geldig rijbewijs B.
 • Bereid om incidenteel buiten kantoortijden en in het weekend werkzaamheden uit te voeren

Wat bieden we je?

 • Een salaris afhankelijk van opleidingen en ervaringen, van maximaal
  € 5.009,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris.
 • Deelname aan het pensioenfonds ABP.
 • De mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken.
 • Het kantoor staat op slechts 400 meter van station Tilburg.
 • Werken in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is.


Waarom kiezen voor de OMWB?

 • Samen met ons heb je de kans om een duurzame en maatschappelijke impact te maken in Brabant door met collega’s te bouwen aan een betere omgeving in de regio.
 • Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk en bieden je de ruimte om jouw expertise te ontwikkelen op basis van persoonlijke wensen en behoeften. Zo kan je verschillende opleidingen, trainingen en cursussen volgen om je vaardigheden te verbeteren.
 • Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op wat ze doen, en dat voel je. Samenwerken en vertrouwen staan centraal bij ons.


Solliciteren

Heb je vragen over de vacature of wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de OMWB? Neem dan contact op met San Adelaar, teammanager Metingen & Onderzoek via 06 52 85 75 57.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar