Overslaan naar content

Adviseur externe veiligheid

Tilburg, Noord-Brabant, Nederland€ 3.317 - € 5.247 per maandLeefomgevingskwaliteit

Functieomschrijving

Ben jij de adviseur die uitdagende milieu- en veiligheidsdilemma’s oplost? Vind je het leuk om een duurzame adviesrelatie op te bouwen met medewerkers van de gemeente en collega’s en wil je bijdragen aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving? Word dan adviseur externe veiligheid.

Vacature

Als adviseur externe veiligheid weet je alles van de risico's van productie, opslag en transport van gevaarlijke stoffen en ken je de effecten van een ongeval op de leefomgeving. Je fungeert als specialist en vraagbaak voor collega’s, gemeenten en de provincie. Op basis van een gedetailleerde risicoanalyse geef je advies over mogelijke risico’s, verbeterpunten en knelpunten. Dit doe je met het oog op het verlenen van omgevingsvergunningen, het naleven van toezichtprocedures en het aanpakken van ruimtelijke ordeningsvraagstukken. Als verbinder tussen gemeenten, provincie en OMWB zorg je ervoor dat externe veiligheid continu aandacht krijgt. Je blijft op de hoogte van wat er speelt bij de gemeenten en ontwikkelt of biedt voor hen passend beleid aan. Verder beheer je de data voor het ontwerpen van kaarten met de GIS-applicatie en draag je bij aan de verdere ontwikkeling van deze applicatie.

Waar kom je terecht?

Als adviseur externe veiligheid bij de OMWB draag je bij aan een duidelijke missie: zichtbaar samenwerken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met ruim driehonderd collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Wij werken in opdracht van de gemeenten en provincie en zijn verantwoordelijk voor: vergunningverlening, toezicht en handhaving op milieu- en bouwregelgeving. Dit doen we in ons werkgebied, dat loopt van Midden- tot West-Brabant en voor de meest risicovolle bedrijven in heel Noord-Brabant.

Team

Team Leefomgevingskwaliteit is opgedeeld in vijf subteams. Externe veiligheid vormt één van deze subteams en bestaat uit zes adviseurs die gespecialiseerd zijn in externe veiligheid.

Collega aan het woord

“Bij de OMWB werken we in een klein en gezellig team van specialisten aan de verschillende aspecten van externe veiligheid. Ik krijg veel ruimte om mezelf te ontwikkelen en me verder te verdiepen in externe veiligheid. Daarnaast vind ik het erg leuk om deel uit te maken van een organisatie waar iedereen aandacht heeft voor de vele verschillende milieuaspecten.” Madelon, adviseur externe veiligheid


Vereisten

Wat breng je mee?
Eisen:

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding, zoals milieukunde, techniek of chemische technologie;
 • een analytisch sterk profiel;
 • een klant- en oplossingsgerichte houding.

Wensen:

 • Kennis van en ervaring met diverse GIS-applicaties, met name QGIS en ArcGis.

Wat bieden we?

 • · een brutosalaris van maximaal € 5.247,- in de functie van adviseur externe veiligheid afhankelijk van je kennis en ervaring in schaal 9 of 10, op basis van een voltijds contract;
 • · een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
 • · deelname aan het pensioenfonds ABP;
 • · de mogelijkheid de functie in deeltijd te vervullen;
 • · de mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
 • een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts vierhonderd meter van station Tilburg.

Waarom kiezen voor OMWB?

 • Samen hebben we de kans om een duurzame en maatschappelijke impact te maken in Brabant door met collega’s te bouwen aan een betere omgeving in de regio.
 • Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk, en bieden daarom een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Zo kan je verschillende opleidingen, trainingen en cursussen volgen, op basis van wat jij wil ontwikkelen.
 • Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op wat ze doen, en dat voel je. Samenwerken en vertrouwen staan centraal bij ons.

Solliciteren

Heb je vragen over de vacature of wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de OMWB? Neem dan contact op met Kimmo Hornman, teammanager via 06 52 85 73 45. Voor inhoudelijke vragen over de vacature neem contact op met Pascal Verstraten, adviseur externe veiligheid, 

06-52857360 of Lilian Weeda, beleidsmedewerker 06-52857353

of

Apply with Indeed onbeschikbaar